Parcul Sportiv Brasov

Dupa construirea “Patinoarului Olimpic Brasov” era normal ca Parcul Tractoru’ sa fie renovat si redenumit Parcul Sportiv Brasov.

A fost reabilitat in intregime. S-a amenajat un loc de fotbal (privat?) care are pista de alergare si care poate fi inchiriat. Au fost montate niste aparate de fitness care sunt folosite de batrani pentru a-si misca corpul si uneori pentru a-si agata plasele.
S-au plantat flori, s-au montat cosuri de gunoi si banci, s-a refacut fantana arteziana care acum este iluminata, sistem de irigare pentru gazon si parcare pentru patinoar, CGS si Spiru Haret.
Nu mai este parcul Tractoru prin care iti era frica sa-l traversezi noaptea, nu mai este plin de buruieni si daramaturi, este un parc civilizat care s-a ales cu un foarte mare patinoar olimpic.  
In schimb este acelasi loc de intalnire pentru “rasuciti” iar terenul mare acum poate fi doar inchiriat pentru ca o firma l-a imprejmuit cu gard, nu a mai tuns iarba de foarte mult timp dar e pe bani. Noroc ca are lumea cate un cleste de sarma…
 Singura problema care am observat-o deja de la intrare in acest parc sportiv este urmatorul panou:
 Adica discutam despre un parc European care are un patinoar Olimpic, reabilitat complet dar in care este interzis sa te dai cu rolele si cu bicicleta!
Inteleg, aia cu cainii este interzisa datorita conceptiei idioate ale concetatenilor desi caini gen chiuaua sunt draguti si au voie!
Mersul cu role si bicicleta este permis doar in perimetrul si in jurul fantanii arteziene, in rest, doar perpedes si asta-i sportul nostru. Mersul pe jos, natie de nomazi care suntem.
Sunt locuri amenajate pentru copii, leagane, carusel dar tot nu ai voie sa fii altfel sportiv decat pe jos. Poate de aia prinde Northwalkingul asa bine in alte tari si ar trebui sa-l practicam si noi!
Daca stau bine sa ma gandesc, cu bicicleta si cu rolele ai voie doar pe trotuare intre masinile parcate sau pe strada intre masinile in miscare.
Advertisements

One thought on “Parcul Sportiv Brasov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s