Invatamantul de stat

E foarte de rahat sa fii implicat sau nevoit sa apelezi la invatamantul de stat! E aiurea sa stii ca incep problemele si situatii dificile inca de la gradinita/cresa iar lucru asta poate fi foarte frustrant indiferent daca e stat sau privat.

Foarte de rahat este sa fi prins in sistemul asta de rahat.

Sa lucrezi cateva decenii intr-o gradinita de stat ca educatoare, dupa care cladirea sa fie transformata intr-o cresa pe 3 nivele si sa fi mutat cu copii cu tot intr-o alta gradinita (care avea si ea cresa) pe aceeasi strada!

Spatiul pentru cei ~30 copii dintr-o grupa este acum injumatatit si lucrezi program dublu pentru ca nu se gaseste inlocuitor pentru ultima persoana “evadata” si asta fara nici un leu in plus, dar in plus acum in perioada schimbarilor, datorita unui calificativ scazut si datorita schimbarii a (partidului) inspectoratului nu o sa fii platit pana in decembrie pentru ca “nu sunt puse lucrurile cap la cap” … la care cap nu stiu pentru ca desi te zbati pentru 140 eur (pe luna) de ceva ani buni, tot esti cu suflet si inima mare si mergi zi de zi la lucru ca sa nu fie copii lasati de izbeliste si pentru ca te bucuri enorm cand peste ani buni ei vin sa-ti aduca flori si sa-ti multumeasca pentru tot!

Si la tenis cand pierzi e de rahat, indiferent de care parte a fileului esti!

Advertisements

3 thoughts on “Invatamantul de stat

  1. Mai ramane sa te zbati cum stii mai bine si sa eviti sa lucri la stat. Pentru cei acre lucreaza deja acolo este cam greu sa isi vada de traiul de zi cu zi. Cum ai zis: aiurea.

  2. Te lovesti de impedimentul varstei. Daca ar fi de noi ar fi usor dar cand mai ai doar cativa ani pana la pensie e cam greu.

  3. Bataie de joc. Toate chestiile astea imi lasa un gust amar, atat de amar de-mi vine sa-mi bag ceva in ea de tara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s