Fotografia nu e gratuita!

Asta e pentru departamentele de Marketing care, isi iau pozele de “idei” si “inspiratie” de pe Google!
E pacat ca multi fac asta iar depistarea, urmarirea si interventia in caz de furt sunt adesea imposibile.


Calculul este foarte real si pe langa acestea adaugam si orele investite in dezvoltarea tehnicilor de fotografiere, timpul in care citim tutoriale sau manuale, zecile de ore la care stau acumulatorii la incarcat plus timpul depus pentru a face o fotografie sau un set de fotografii!

Adesea Watermarkul nu protejeaza o fotografie. Nu se vrea ca acesta sa preia din imagine, sa fie tipator si vizibil din avion dar la fel, multi isi doresc sa apara acolo intr-un colt, numele lor. Pentru o oarecare faima!

Cel mai bun exemplu care il am in minte este cel cu poza dlui. Claudiu Paduroiu, care reprezenta Brasovul intr-o dimineata frumoasa dintr-un an anterior, iar aceasta era preluata de foarte multi pe Facebook, inclusiv pe pagini de diverse profile. Peste tot era laudat cel care daduse Like, Share sau Upload dar nimeni nu vroia sa vada numele celui inscris in coltul din dreapta jos!

Personal, singura solutie, desi este un compromis major, este uploadarea pozei intr-un format ce nu depaseste 800 pixeli pe latura cea mare. Da, se pierde din dimensiune si poate din calitate, poate fi folosita in cel mai rau caz la un album pe Facebook sau intr-un colt mic, dar cam atat.

Eu, ca regula personala, ofer orice poza in format original, doar la cerere!

Advertisements

3 thoughts on “Fotografia nu e gratuita!

  1. În contextul acestui articol mă refeream la cele ale lui Claudiu, care au fost preluate mai de toţi, dar doar tu eşti prima persoană care l-a menţionat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s